villa-projelerinde-isitma-nasil-yapilir

Villa Projelerinde Isıtma Nasıl Yapılır?

İçerik

Villa projelerinde, villanın kullanılacağı mevsim ve alana uygun olacak en iyi ısıtma sistemi düzenlenir. Villanın bulunduğu ilin genel hava şartları, villa içerisinde 4 mevsim yaşanacak olması gibi durumlara bakılır. Villa projelerinde ısıtma nasıl yapılır; farklı birçok ısıtma sistemi türü bulunuyor.

Güneş Enerjisi İle Isıtma Sistemi

Güneş enerjisi ile ısıtma sistemi en çok tercih edilen ısıtma yöntemlerinden biridir. Bu yöntemin özellikleri şu şekilde sıralanabilir;

  • Özellikle yıl içerisinde uzun zaman güneş olan illerde kullanılır. Böylece yaz ya da kış fark etmeksizin güneş enerjisinden yararlanılabilir.
  • Güneş enerjisi ile hem ısıtma hem de elektrik gibi enerjiler üretilir. Çok düşük maliyetli olan bu sistem sıklıkla tercih edilir. Su ısıtması, ev ısıtması ya da farklı alanlarda kullanılabilir.

Villa projelerinde ısıtma nasıl yapılır; eğer villanın bulunduğu alan sıklıkla güneş alıyor ise düşük maliyetli olması için güneş enerjisi kullanılır.

Doğalgaz İle Isıtma Sistemi

Normal evlerde de ısıtma sistemi için kullanılan doğalgaz villaların ısıtmasında da kullanılır. Özellikle kışın daha soğuk olan illerde bulunan villalar için doğalgaz kullanılır. Böylece hem ısınma hem de su ısıtması için doğalgaz enerjisinden yararlanılacaktır.

Villa projelerinde ısıtma nasıl yapılır; 4 mevsim yaşanılacak ve kışın soğuk olan illerdeki villalar için doğalgaz kullanılır.

Alttan Isıtma Sistemi

Villa projelerinde ısıtma nasıl yapılır; alttan ısıtma sistemi günümüzde gittikçe popülerleşen bir ısıtma türüdür. Bu ısıtma türünün en büyük avantajı tüm ısının eşit bir şekilde yayılıyor olmasıdır.

Çok daha düşük bir ısı ile villanın ısıtılmasını sağlayan bu ısıtma sistemi tüm villa türlerinde kullanılabilir. Ancak ilk kurulum maliyetinin yüksek olması nedeni ile genellikle lüks villalarda kullanıldığını görüyoruz.

LPG İle Villa Isıtma Sistemi

LPG Isıtma sistemi ise teknik yapı olarak doğalgaz ile benzerlik gösterir. Bu ısıtma sisteminde de petek sistemi vardır ve ısı borular aracılığı ile taşınır. Sıvı petrol gazından yararlanarak ısınma düşük ısı ile yüksek sıcaklığın elde edilmesine yardımcı olur.

Bu ısıtma sistemine sıklıkla rastlanmaz. Keza LPG çevre içi çok iyi olmadığından yaydığı gaz çevrenin daha çok kirlenmesine neden olacaktır. Günümüzde villa ısıtılması için çok daha avantajlı ısıtma yöntemleri bulunuyor. 

Sıvı – Katı Yakıt İle Isıtma Sistemi

Villa projelerinde ısıtma nasıl yapılır; eğer kullandığınız villa kışın pek kullanılmıyor ise tüm sistemin açılması gerekli olan bir ısıtma sisteminin kullanılmasına gerek yoktur. Bu durumda sıvı ya da katı yakıtların kullanıldığı bir kısmi soba işlemi kullanılır.

Kömür, motorin ya da benzeri maddelerin yakılması ile ortaya çıkan ısıdan evin ısınması sağlanır. Kullanımı uygun fiyatlı olsa da her yerin eşit şekilde ısınmasına engel olur. Bu nedenle diğer alanlarda daha soğuk odaların bulunması beklenen bir durum olacaktır.

Isı Pompası İle Isıtma Sistemleri

Klimaya benzer sisteme sahip olan ısı pompaları havanın çevrimi sırasında ısıtılmasını sağlar. Oldukça çevre dostu olan bu ısıtma sistemi günümüzde sıklıkla villalarda tercih ediliyor.

Isı pompalarının çalışma şekli şu şekildedir;

  • Dışarıdan alınan hava içeriye verilmeden önce havanın uygun yöntemler ile ısıtılması sağlanır.
  • Isıtma işleminin ardından pompa içerisinde çevrilen hava sıcak bir şekilde üflenmeye başlar.
  • Son olarak ise sıcak hava dışarıya verilerek var olan ortamın ısıtılması sağlanır. Böylece villa içerisinde sıcaklık oluşturulur.

Villa projelerinde ısıtma nasıl yapılır; ısı pompaları genel olarak her zaman kullanılmayan villalar için tercih edilir. Çünkü her bir alanın ısıtılması için ayrı bir ısı pompasına ihtiyaç duyulacaktır.

Odun Sobaları İle Isıtma Sistemi

Hem nostaljik hem de şık duran odun sobaları şömine ve şık sobalar şeklinde kullanılabilir. Bu alanda kullanılan ısıtma sistemi ile bulunan alanın iyi bir şekilde ısıtılması sağlanabilir. Ancak odun sobalarının tüm odaları ısıtması gibi bir durum söz konusu olmayacaktır.

Genellikle küçük yapıdaki ve yazları sıklıkla kullanılan villalar için bu ısıtma sistemi kullanılır. Kışın villa sıklıkla kullanılmadığı için ısıtma sistemine yüklü kurulum ücretinin ödenmesi gerekmeyecektir.

Ayrıca bazı tehlikelerinin bulunması, her zaman yeni yakıt için ayrılacak alanın olması ve benzeri dezavantajları da bulunuyor. Bu nedenle günümüzde doğrudan bir ısıtma aracı olarak değil de anlık ısıtmalar ya da görsellik için kullanılıyor.